RoboDent, cel mai performant robot medical din domeniul dentar, s-a lansat la Iasi

 

RoboDent este un sistem unic in invatamantul medical dentar din Romania si al treilea la nivel mondial.

Decanul facultatii, prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, a declarat ca la cursuri, medicii si cadrele didactice din domeniul medicinei dentare, au luat contact cu notiunile complexe de reabilitare generala si orala dar si cu metode si tehnologii moderne de practica.

Potrivit sursei citate, 700 de medici si cadrele didactice vor avea posibilitatea sa faca practica in cadrul Facultatii de Medicina Dentara Iasi pe cel mai performant robot medical din domeniul dentar, RoboDent, si vor avea acces la un sistem de simulare asistata 3D. Sistemul este unic in invatamantul medical dentar din Romania iar la nivel mondial mai exista doar doi astfel de roboti.

Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna a efectuat joi, in premiera nationala, o navigare 3D cu ajutorul robotului si a simulatorului asistat 3D in invatamantul medical dentar.

Robotul va fi folosit in implantologia orala si a aplicatiilor practice pe simulator, iar specialistii interesati de noul sistem vor avea prilejul de a viziona interventiile prin intermediul telemedicinei.

De asemenea, RoboDent poate fi folosit nu doar ca simulator pentru medicii in formare ci si in implantologie si in interventiile chirurgicale stomatologice care necesita o precizie crescuta, conducand astfel la o reducere a ratei de malpraxis in acest domeniu de excelenta a medicinei dentare.

Specialistii sustin ca performanţele acestui robot sunt echivalente cu aparatura de ultima generatie din domeniul neurochirurgiei. Astfel, RoboDent permite o navigatie perfecta si il anunta pe medic atunci cand face o miscare gresita.

 

Marketing by

Ai gasit informatii folositoare?

Spune-le si prietenilor tai despre FORNA CLINIC !