banner-implant

În ultimii ani medicina dentară a facut progrese remarcabile , obi şnuindu-ne cu exigenţe funcţionale și estetice , ce transforma o simplă protezare într-o reală reconstrucţie în domeniul artei, fără ca ochiul să deceleze artificiull.

În momentul în care dintele nu mai poate fi salvat prin tratament conservator se impune extracţia, ceea ce lasă un spatiu edentat, ce genenează disfuncţii masticatorii. Dacă această perioada este prelungită foarte mult, dinţii vecini migrează, conducînd la complicaţii ce conferă dificultate abordării

Terapiile clasice în astfel de situaţii pledeaza pentru includerea dinţilor limitrofi spaţiilor edentate în lucrări protetice fixe realizate din diferite materiale protetice cît mai apropiate de dintele natural.

Variantele terapeutice actuale, indica aplicarea de implante, substitute dentare realizate din titan sau zirconiu, alternativa nemetalică, ce exclude prepararea dinţilor vecini, bineînţeles după o evaluare atentă clinică şi paraclinică a cazului clinic. Din punct de vedere financiar există un echilibru între includerea celor 3 elemente într-o lucrare metalo-ceramică şi aplicarea unui implant acoperit de o coroana metalo-ceramica.

Avantajul major rezidă în aplicarea principiului conservativ prin neprepararea dinţilor vecini.

În edentaţiile terminale, cînd pacienţii nu mai prezintă dinţi pe care să se sprijine o construcţie protetică fixă, se impun protezările mobile care sunt mai voluminoase decît cele fixe şi presupun o adapatare usor îndelugată. În aceste situaţii aplicarea de implante crează condiţiile necesare aplicării lucrărilor fixe mult mai bine tolerate de pacient.

Implantologia poate fi realizată la orice varstă, bineînteles în acord cu starea generală a pacientului şi cu modificarile locale si loco-regionale survenite postedentaţie, oferindu-i pacientului refacerea funcţiilor afectate, redîndu-i zîmbetul pierdut şi confortul din ţilor “de altadata”.

Marketing by

Ai gasit informatii folositoare?

Spune-le si prietenilor tai despre FORNA CLINIC !