Ortodonţia reprezintă o specialitate a medicinii dentare prin care sunt tratate anomaliile dento-maxilare (lipsa de aliniere a dintilor -malocluziile-, rotaţiile dentare inestetice, lipsa de congruenţa a celor două arcade dentare).Până la ce vârstă se pot îndrepta dinţii prin tratament ortodontic?

Ortodonţia se poate face la orice varsta,atât la copiii cât şi adulţi. Cu cât se aplică tratamentul orthodontic mai devreme cu atât avem la dispoziţie mai multe opţiuni.

În concluzie, prin ortodonţie corectăm anomalia dentară, păstrăm sănatatea structurilor dentare și asigurăm stabilitatea în timp a tratamentului

Ce este tratamentul dentar ortodontic ?

Tratamentul ortodontic reprezintaă modalitatea clinică prin care se pot corecta dizarmoniile dento-maxilare.

Îndreptarea poziţiei dinţilor este un lucru foarte important care nu trebuie tratat ca un moft, ci ca o necesitate. Alinierea dentară se realizează cu ajutorul aparatelor de ortodonţie mobile sau fixe. Aparatele dentare ortodontice sunt o alternativă, atît pentru adulţi, cât şi pentru copii.

Cât durează tratamentul ortodontic?

Tratamentul poate varia foarte mult de la persoană la persoană. Durata unui tratament cu bracketuri poate ajunge până la 2 ani, dar în cele mai multe cazuri se rezolvă în 12 luni. Trebuie să existe o colaborare foarte strânsă între medicul ortodont şi pacient, vizitele lunare fiind de o extraordinară importanţă.

Marketing by

Ai gasit informatii folositoare?

Spune-le si prietenilor tai despre FORNA CLINIC !