Protetica dentara reuneste toate acele substitute ce refac functiile pierdute prin absenta dintilor. In functie de numarul de dinti ramasi pe arcada, de tipul de complicatie ce a intervenit, reprezentata de migrarea dintilor in plan vertical sau orizontal , un rol deosebit de important avind problemele articulare prezente, alegem restaurari fixe sau mobile.

Despre restaurarile fixe…

La succesul unei restaurari protetice contribuie in mod decisiv tipul de biomaterial utilizat si linia tehnologica abordata , alaturi de conduita terapeutica.Astfel restaurarile metalo-ceramice redau pina in cele mai mici detalii elementele morfologiei dentare, anulind imaginea de substitut. Mergind pe linia solutiilor nemetalice ce ocupa din ce in ce mai mult teren in practica medicala actuala, restaurarile integral ceramice sau din ceramica pe zirconiu satisfac atit exigentele biomecanice cit si pe cele estetice. Restaurarile fixe se aplica pe dintii ce limiteaza spatiul edentat, in functie de numarul dintilor absenti, numarul de dinti pe care se sprijina protezafixa putind fi suplimentat in vederea realizarii unui echilibru biomecanic.

Pacientul mai este speriat de protezele mobile?

In situatiile clinice in care pacientul pierde un numar din ce in ce mai mare de dinti exista posibilitatea protezelor mobile, care nu trebuie sa sperie pacientul deorece prin diferitele tipuri de biomateriale actuale si prin varietatea formelor de design indeplinesc toate cerintele unei foarte bune acceptari.

Astfel protezele scheletate, prin elementele de mentinere ,sprijin si stabilizare fac trecerea insesizabila, chiar pentru un ochi critic, de la restaurarea fixa la cea mobila.

Un capitol separate din cadrul protezarilor, revine protezarii pe implante, teritoriu de excenta, care pot fi ancorate in teritoriul restaurarilor fixe sau mobile, in finctie de numarul si topografia implantelor aplicate. Nu trebuie sa uitam fatetele integral ceramice, aceste tipuri de restaurari minim invasive aplicate la nivelul fetelor vizibile ale dintilor, redind forma dintilor afectata de discromii, obturatii inestetice.

Marketing by

Ai gasit informatii folositoare?

Spune-le si prietenilor tai despre FORNA CLINIC !